Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Meetup: Gebruik van Machine Learning bij Autonomous Data Warehouse (ADW)

May 25 @ 15:00 - 17:00

Gebruik van Machine Learning bij Autonomous Data Warehouse (ADW).

De sessie bestaat uit twee delen:
1) Introductie Data Science en Machine Learning.
2) Praktische Hands On met Machine Learning.

In deze nlOUG sessie praten we u bij over ontwikkelingen op het gebied van Data Science & Machine Learning (ML) bij Oracle.

Daarna kunt u zelf aan de slag met de  mogelijkheden van ML in de Autonomous Database aan de hand van een hands-on workshop.

We staan stil bij Oracle ML in de Oracle database. De Oracle database bevat meer dan 30 ML-algoritmes die u via SQL, R en Python kunt aanroepen waarbij de data in de database kan blijven. Daar kan ook direct gebruik worden gemaakt van de rekenkracht en security van de database.

In de Autonomous Database is een notebook-omgeving aanwezig. Hiermee gaat u tijdens de hands-on workshop werken.

Ook maakt u kennis met Oracle Cloud Infrastructure Data Science.  Deze omgeving stelt de Data Scientist in staat om omgevingen op te zetten, ML-modellen te bouwen, te trainen en te beheren. En natuurlijk kunt u daar veilig samen werken met anderen.

Het bouwen van modellen wordt vergemakkelijkt door de Accelerated Data Science (ADS) library die onder andere Oracle’s eigen Automated Machine Learning (AutoML) bevat waarmee de Data Scientist veel tijd kan besparen bij het bouwen van modellen.

Details

Date:
May 25
Time:
15:00 - 17:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
,
View Event Website